370 ₴
Кокосова харчова олія дає енергію, допомагає знизити вагу, має антибіотичну активність, стабілізує холестерин і інсулін. Підходить для їжі (харчова), на ній можна готувати, використовувати для волосся та косметичних цілей.
Кокосова олія являє собою насичений жир, що складається переважно з середніх ланцюжків жирних кислот. Відомі як тригліцериди із середнім ланцюгом (MCT), середні жирні кислоти, як відомо, збільшують метаболізм і сприяють схудненню. Кокосова олія також може підвищити базову температуру тіла, збільшуючи метаболізм; захищає серце, лікує виснаження, вбиває бактерії, грибки, віруси, уповільнює вивільнення цукру в кров, запобігає інсульту та може сприяти запобігання розвитку нейродегенеративних розладів.
Додавання до дієти кокосової олії корисне людям, які страждають від низької функції щитоподібної залози.
Кокосова олія: здоровий вибір
Кокосова олія являє собою насичений жир, що складається переважно з середніх ланцюжків жирних кислот. Відомі як тригліцериди із середнім ланцюгом (MCT), середні жирні кислоти, як відомо, збільшують метаболізм і сприяють схудненню. Кокосова олія також може підвищити базову температуру тіла, збільшуючи метаболізм. Це добра новина для людей, які страждають від низької функції щитоподібної залози. Є десятки показань на цей рахунок.
ШВИДКЕ СЕРЦЯ
Кокосова олія містить велику кількість насичених жирів і тому деякі кажуть, що вона шкодить серцю. Це оману. Кокосова олія містить 50% лауринової кислоти, яка запобігає багатьом проблемам із серцем, включно з високим рівнем холестеролу та високим кров'яним тиском. Насичені жири, наявні в кокосовій олії не шкідливі, як і всі насичені жири рослинного походження. Вони не призводять до збільшення вмісту в крові низькоплотних ліпопротеїнів («поганого» холестеролу). Крім того, кокосова олія корисна для артерій, що допомагає запобігти атеросклерозу.
ЗНИЖЕННЯ ВАГА
Кокосова олія містить короткі та середні ланцюги жирних кислот, які допомагають скинути зайву вагу. Також він легко засвоюється й допомагає здоровому функціонуванню щитоподібної залози та ендокринної системи. Крім того, кокосова олія підсилює метаболізм, у такий спосіб спалюючи більше енергії й допомагаючи тучним людям скинути вагу. Тому люди, які живуть у тропічних прибережних районах і вживають кокосову олію щодня, зазвичай не страждають на ожиріння й зайву вагу.
ПІЩЕВАНЕННЯ
Кокосова олія покращує травлення і в такий спосіб здатна запобігти захворюванням, пов'язаним із шлунком і кишківником. Насичені жири кокосової олії мають антимікробні властивості та допомагають боротися з різними бактеріями, грибками, паразитами тощо. Кокосова олія також допомагає засвоєнню вітамінів, мінералів і амінокислот.
Кокосова олія зміцнює імунну систему, оскільки містить антимікробні ліпіди, лауринову кислоту, капринову кислоту та каприлову кислоту, які мають антигрибкові, антибактеріальні та антивірусні властивості.
ЗАЖИВЛЕННЯ РАН
Під час нанесення на уражені місця кокосова олія формує шар, який захищає від зовнішнього пилу, повітря, грибків, бактерій і вірусів. Кокосова олія ефективно лікує синці, оскільки прискорює процес загоєння пошкоджених тканин.
ИНФЕКЦИИ
Кокосова олія ефективна проти різних інфекцій завдяки антигрибковим, антивірусним і антибактеріальним властивостям. Воно вбиває віруси, що викликають грип, корь, гепатит, герпес, атипічну пневмонію тощо. Вона також вбиває бактерії, що викликають виразки, інфекції горла, інфекції сечового тракту, пневмонію та гонореї.
Кокосова олія також ефективна проти грибків і дріжджів, що викликають кандидоз, стрибущий лишай, молочницю тощо.
Кокосова олія й окисний стрес
Головною причиною шкоди жирних кислот із довгим ланцюжком у рослинних оліях для щитоподібної залози є те, що вони окислюються швидше та стають прогоркими. Виробники харчових продуктів знають про цю властивість рослинних олій, тому вони сильно обробляють свої олії. Дослідження показали, що трансжирні кислоти, якими багаті рослинні олії високого ступеня очищення (гідрогенізовані або частково гідрогенізовані), особливо руйнівно діють на клітинну тканину й можуть мати негативний вплив на щитоподібну залозу, а також здоров'я загалом.
Коли жир зберігається в тканинах організму, він набагато тепліший і більш схильний до дії кисню, ніж якби він був у насінні, і тому тенденції до окиснення жирів дуже великі. Ці окисні процеси можуть пошкодити ферменти та інші частини клітин, і особливо це стосується здатності виробляти енергію. Ферменти, які розщеплюють білки, пригнічуються ненасиченими жирами; ці ферменти необхідні не тільки для травлення, але й для виробництва гормонів щитоподібної залози, підтримки імунітету, згортуваності крові та загальної адаптації клітин.
Коли зменшується виділення прогестерону та гормонів щитоподібної залози, збільшується ризик, пов'язаний із поганою згортністю крові, запаленнями, імунною недостатністю, старінням, ожирінням і виникненням раку.
Оскільки ненасичені жири блокують перетравлення білків у шлунку, то людина може недоїдати навіть тоді, коли добре живиться. Ненасичені жири викликають зміни в гормонах. Вони впливають на функцію щитоподібної залози. Ненасичені жири блокують секрецію гормонів щитоподібної залози, їхній рух у системі кровообігу, а також реакцію тканин на гормон.
Кокосова олія є унікальною за своєю здатністю запобігати збільшенню ваги під час лікування ожиріння, стимулюючи обмін речовин. Вона швидко розчиняється й функціонує як антиоксидант.
Оскільки кокосова олія насичена та не змінює своїх властивостей (нерафінована кокосова олія має термін придатності від трьох до п'яти років за кімнатної температури), тіло не обважнюється окисним стресом, як це буває з рослинними оліями. Кокосова олія не викликає білковий стрес, що роблять рослинні олії, не даючи гормону Т4 перетворюватися на Т3, не тільки тому, що це стабільна олія, але й тому, що вона обробляється по-іншому в організмі, і немає потреби брати участь в процесів білкової залежності, як це відбувається в разі з довгими ланцюжками жирних кислот.
Оскільки печінка найбільше піддається небезпеці від окисленого та прогорклого масла, а також є місцем максимального перетворення гормонів Т4 в Т3, усунення жирних кислот із довгою ланцюжком і заміна їх на жирні кислоти із середнім ланцюжком, , які містяться в кокосовій олії, згодом допоможе відновити клітинні мембрани та збільшить виробництво ферментів, що позитивно позначиться на процесі перетворення гормонів Т4 в Т3.
Склад:
Використання як дієтичної добавки та джерело корисних MCT-жирів: приймайте щодня 1-4 столові ложки свіжої кокосової олії — наприклад, додайте в каву або кашу, використовуйте в бутербродах та ін. (кава з олією бажано збити в блендере).
Для готування: використовуйте кокосову олію як заміну вершкової олії, маргарину, жиру та інших олій для смаження та випічки за температури до 176 °C. Наприклад, використовуйте для приготування попкорну для отримання незвичайного аромату.
Кокосова олія є однією з найстабільніших олій — вона не перетворюється на трансжирні кислоти під час нагрівання, що робить її однією з найкращих олій для приготування їжі.
Виробник: Vama Oil Private Ltd., Індія.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип олії | Кокосова |
Об`єм | 500 мл |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Vama Oil Private Ltd. |