299 ₴
Троянда — це не просто троянда в Туреччині. Назва цієї квітки вперше була використана для позначення всіх кольорів, можливо, тому що це була квітка, що ідеально підходить за формою, кольором, запахом і більше того на смак. Кулінарне використання троянди сягає давніх часів, але це традиція османської, іранської та індійської кулінарія, які використовують квітку троянди для надання смаку своїм стравам.
Варення з рожевих пелюсток — різновид десерту, що отримується від варених пелюсток рожевих або червоних троянд із цукром. поширено в східних країнах, часто трапляється в Європі (Франції, Італії, Португалії), у Туреччини називається «Глюбішекер».
У пелюстках троянди вченими були виявлені вітаміни групи B, каротин, вітамін С, а також рідкісний вітамін К, який бере участь у кровотворенні.
Найдивніше, що у свіжих пелюстках троянди наявна чи не вся таблиця Менделєєва. Тобто в них міститься калій, кальцій, мідь, йод, залізо, і магній і навіть необхідний організму людини селен.
Щоправда, у звареному вигляді пелюстки втрачають певну частину своїх корисних властивостей, але приготувати варення з троянд можна й без термічної обробки.
Прекрасний, ні з чим не порівнянний аромат пелюсткам троянд і рожевому варенню надають ефірні олії. Саме завдяки ефірній олії варення з пелюсток троянд має протигрибкові й антибактеріальні властивості.
Рожеве варення давно зарекомендувало себе як ефективний і смачний засіб у разі стоматиту. Ще наші бабусі знали, що для лікування стоматиту в дітей — досить кілька разів на день змащувати ясна рожевим варенням
Рожеве варення має антисептичні властивості, воно допомагає швидше заживати ранкам на яснах, слизовій оболонці рота та захищає слизову оболонку шлунково-кишкового тракту від подразнення, допомагаючи уникнути виразочок.зокрема рожеве варення є чудовою профілактикою виникнення виразки шлунка.
Флаваноїди, знижують проникність і ламкість капілярів, регулюють згортання крові й еластичність еритроцитів.
Вітамін В5 нормалізує ліпідний обмін, допомагає засвоєнню білків, жирів і вуглеводів.
У пелюстках троянд досить багато вітаміну К, який бере участь у процесі формування основи кісткової тканини, необхідний для утримання й насичення кісток і зубів кальцієм, бере участь у процесі з'єднання кальцію з вітаміном D, у такий спосіб, непрямо запобігає рахіт і дефіциту кальцію. Як допоміжний засіб рожеве варення приймають під час лікування бронхіту, ларингіту, фарингіту.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Тип | Варення |
Упаковка | Скляна банка |
Банку (грам) | 380 |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Ganik |