Продавець БУТИК АЮРВЕДЫ ROSA розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
366 відгуків
Акції та знижкиПерейти за покупками
БУТИК РОСА - АЮРВЕДА ПРЕМІУМ
+380 (67) 188-01-08
+380 (44) 227-50-56
Кошик
Сік куркуми Вітро Натуралс (Turmeric juice Vitro naturals) 500 мл

Сік куркуми Вітро Натуралс (Turmeric juice Vitro naturals) 500 мл

  • Немає в наявності
  • Код: 3114

460 ₴

+380 (67) 188-01-08
  • +380 (44) 227-50-56
Опис
Характеристики

Сік куркуми Вітро Натуралс (Turmeric juice Vitro naturals) 500 мл

Куркума — одна з найулюбленіших прянощів Сходу давно набула популярності в здоровому харчуванні, ведмедичної кулінарії. Вона приваблює гурманів і шанувальників східних отворів своїм особливим, легким пряно-терпким ароматом і злегка пекучим смаком. Індуси наділили Сік куркуми сходовими назвами, які, мабуть, не має жодної пряності. Це і «свячений порошок», і «сонячна пудра». Куркуме приписували запобіжні та продуктивні якості, куркума — спеція-поліжник та зневоднення.

Таке шанобливе ставлення до куркуми явно невипадкове. Стародавні лекарі аюрведи були прекрасно обізнані про дивовижні цілющі властивості цієї «золотої пряності», знали її силу в протидіях різним недугам, використовували куркуму в складі різних знаробій, лікувальних мазей, здабриваючи нею їжу в Відповідно до рекомендацій сезонного харчування, а також правил живлення за типами дош. Особливо корисними вважалися напої з куркумою, як-от «золоте молоко», а також вживання соку куркуми.

Яскраво-жовтогарячий сік куркуми отримують із кореневищ пряно-ароматної рослини Куркума довга (Curcuma longa).

Куркума — сакральна рослина індуса, що використовується в ритуалах очищення й благодатності.

До звичної нам назви — куркума, приклали руку поширені арабські купці, назвавши цю пряність індійським шафраном (kurkum — латінізоване арабське найменування шафрану. У Європі XVI-XVII століть своєрідний аромат і легкий пекучий смак куркуми були оцінені гідно, і вона дістала назву «турметик» — від латинського вираження "terra merita" — "достоту землі". На хінді haldi — не просто «жовтий», це означає і "свячений порошок", не випадково жодна пуджа (молітва), будь-який ритуал блаженства не обходиться без нього.

Рекомендації до вживання:

Перед вживанням добре збовтати.
Для дорослих: пити по 2 ст. л. (30 мл) двічі на день перед їдою.
Сік можна розбавити водою безпосередньо перед вживанням і відразу ж випити.

Дітям від 3 до 12 років — 10-15 мл соку двічі на день. Приймання соку куркуми має суворо відповідати часу приймання їжі, тому що куркума чудовий «активатор» усієї травної системи: пробуджує відчуття здорового апетиту, стимулює активність кишківника.
Для дітей до трьох років перед прийманням соку куркуми необхідна консультація з аюрведичним фахівцем.

Склад і користь куркуми:

Користь куркуми полягає не тільки в пікантному слабожгучому пряному смаку, тонкому, терпкому ароматі та жовтому кольорі різних відтінків, але й у її винятково корисних властивостях для здоров'я. У той чи інший спосіб куркума чинить дію на всі органи та системи організму, маючи протизапальну, стимулювальну, дезінфікувальну, антисептичну та загоювальну дію.

З незапам'ятних часів лекарі Давньої Індії та Китаю використовували куркуму для лікувальних знабок. фауни, що вона очищає кров, покращує травлення, лікує печінку, а її вживання в їжу дає змогу людині жити довго й без хвороб. Згідно з Чараком, самхіт: «...куркума має олійну, гарячу природу, допомагає виводити шлаки та здатна глибоко очищати організм від токсинів». Вважається, що вона сприяє еластичності зв'язок і їх зміцненню, що дуже корисно, особливо спортсменам, шанувальникам фітнесу та йоги.

Як з'ясовується на сьогодні — особливе шанобливе ставлення до куркумі давніх не дивно.

Куркума — дивовижна рослина за набором корисних речовин: харчові волокна, протеїни, ліпіди. Вітаміни: вітаміни групи B (тіамін, рибофлавін, фолати, піридоксин), С, Е, К, PP, бетаїн. Мікроелементи — мінеральні солі кальцію, магнію, натрію, фосфору, заліза, марганцю, міді, сірки, цинку. Багате джерело магнезії — відіграє важливу роль у метаболізмі холестеролу, вуглеводів і білків, сприяє зміцненню кісток. Жирні кислоти омега-3 й омега-6. Особливий аромат і виняткову користь надають куркумі ефірні олії (до 5%) і їх складники — сабінен, боронеол, фітопоживальні речовини, що діють як антиоксиданти — «омолоджувальні» і захищають еліксири, і низку інших речовин, особливе місце серед яких займає куркумін — «візитна картка» куркуми (до 0.6%). Саме йому зобов'язана своїм особливим жовто-сонячним кольором і особливими властивостями.

Куркумін за своїми антиоксидантними властивостями у 5-8 разів сильніший за вітаміни C і Е, втричі потужніший за екстракту виноградних кісточок або соснової кори.

Активний інгредієнт куркуми — куркумін є найпотужнішим антиоксидантом.

Останнім часом до його корисних властивостей прикуто особливо пильну увагу. Куркумін довів свою виняткову ефективність у заглушенні інфекцій, підвищенні імунітету, зниженні рівня холестерину, поліпшенні травлення, ефективності під час захворювань печінки та підшлункової залози, у профілактиці та лікуванні цукрового діабету, полегшенню стану в разі артрозів і артритів. Що особливо обнадіджує — встановлено позитивний вплив куркуміну в профілактиці важких захворювань, як-от хвороба Альцгеймера та гіпертрофія міокарда. Підтверджено позитивні результати для профілактики та лікування певних різновидів раку. У процесі експериментів підтвердилися, що куркумін викликає загибель пухлинних клітин, ніяк не впливаючи на здорові клітини. Вживання препаратів із куркуміном не тільки припиняло ріст злоякісних утворень, але й запобігало появі метастазів. Під впливом куркуміну відновлюється і зміцнюється загальний імунітет організму.

Куркумін має одну особливість — він повноцінно засвоюється організмом тільки в присутності піперину, активного компонента чорного перцю. Тому сік куркуми від Сангам Хербалса містить екстрат чорного перцю. Поєднання куркуміну з піперином чорного перцю створює чудовий тандем, що сприяє гарному всмоктуванню куркуміну, прояву всіх його корисних якостей і збільшенню оздоровлювальних властивостей соку куркуми «Все в нормі» від Сангам Хербалс.

Це важливо!

якісному всмоктуванню куркуміну допомагає піперин, що міститься в чорному перці;
у поєднанні з риб'ячим жиром куркумін запобігає появі новоутворень молочної залози;
у поєднанні з Гарцинією індійської (гарсинол), куркумін — засіб профілактики різних форм новоутворень;
куркумін сумісний із широким діапазонором засобів хімієтерапії.


Сік куркуми — чудове джерело харчових волокон, необхідних для повноцінного перетравлення їжі, активного функціонування кишківника, підтримання нормальної ваги тіла.

Що трапиться, якщо ви питимете сік куркуми щодня?

Корисний для травної системи

нормалізується робота шлунково-кишкового тракту, активується процеси метаболізму, якісно поліпшується перетравлення їжі без утворення ами (продуктів неповного перетравлення); відновлюється нормальна мікрофлора кишківника, зникають симптоми метеоризму, спастичних болів, пов'язаних із скупченням кишкових газів;
з'являється нормальна перистальтика кишківника, поліпшується очищення організму, звільнення його від шлаків і токсинів;
біологічно активні речовини, що містяться в соку куркуми, збільшують секрецію залоз шлунково-кишкового тракту, посилюють процес жовчовиділення й жовчовиділення, покращуючи у такий спосіб травлення й обмін речовин, мають антибактеріальні та протизапальні властивості;
куркума чудово впливає на печінку: стимулює вироблення жовчі клітинами печінки, покращує відтік жовчі з печінкових проток, жовчного міхура; покращує якість жовчі, що виробляється, перешкоджає «згущенню», застою жовчі, пре подразнює утворення каміння жовчних проток і жовчного міхура, перешкоджає розвитку ожиріння печінки;
заспокоює запальні процеси, очищає печінку від токсинів;
натуральний детоксикант печінки. Антиоксиданти, що містяться в куркумі, здатні захистити печінку від хвороб, що викликаються тривалим прийманням ліків, від наслідків надмірного захоплення алкоголем;
куркума помітно знижує шкоду жирної їжі та алкоголю для організму;
нормалізується секреція шлункового соку, вживання соку куркуми — ефективна профілактика кислотного рефлюксу;
запобігає розвитку виразки шлунка; доведена ефективність соку куркуми проти хеліобактер пилорі — мікроорганізму, що провокує фактори виникнення виразки шлунка;
регулює вуглеводний обмін; знижує тягу до солодощів і алкоголю.
Корисний для серцево-судинної системи
знижує «шкішний» холестерин (LDL-холестерин) і тригліцериди у разі регулярного вживання, покращує самопочуття;
запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок, перешкоджає розвитку атеросклерозу; для цього — у чистому вигляді сік куркуми можуть вживати люди Вата та Капха конституцій, людям Пітта-типу рекомендується застосовувати сік куркуми соком алое;
профілактика розвитку ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда, інсульту судин головного мозку.
Полегшує стан у разі артритів
насиченість антиоксидантами, а також яскраві протизапальні властивості соку куркуми зменшують болючість суглобів, усувають їх набряклість, збільшують рухливість суглобів; відзначена особлива ефективність у разі ревматоїдного артриту;
куркума є потужним природним протизапальним засобом, який не має побічних ефектів.
Запобігає передчасному старінню
натуральний сік куркуми запобігає віковим змінам клітин, що дає змогу підтримати активність і здоров'я внутрішніх органів, уникнути ранніх ознак старіння шкіри, надовго зберегти сяйво та свіжість шкіри, запобігти випаданню волосся.
Бореться з активними радикалами.
Протипухлинна дія, що містяться в куркумі антиоксиданти, руйнують вільні радикали, запобігають появі в організмі атифікичних клітин, що є профілактикою розвитку онкологічних захворювань;
має виражену протипухлинну дію;
посилює дію хімієтерапії та зменшує побічні ефекти препаратів, що застосовуються;
доведено, що куркума зупиняє ріст нових кровоносних судин у пухлинах;
у прямому сенсі — знекровлює злоякісну пухлину;
запобігає розвитку метастазів у разі певних видів раку;
нівелюють згубний вплив токсинів як едотоксинів, так і шкідливих чинників довкілля;
знижують ризики виникнення хворобливих станів унаслідок погіршення екології.

Зміцнення імунітету

підвищує захисні сили організму, бореться з сезонними інфекціями, ангінами, фарингітом завдяки яскравим противірусним і антибактеріальним властивостям. Іноді куркуму називають «природним антибіотиком».

Профілактика розвитку хвороби Альцгеймера

дослідженнями підтверджена ефективність куркуми для очищення від амілоїдних бляшок.

Очищення крові

куркума один з ефектних природних очищувачів крові;
допомагає у разі певних типів алергій;
сприяє поліпшенню кровотворення, утворенню нормальних еритроцитів;
завдяки високому вмісту заліза ефективна під час анемій різного типу.
схуднення, підтримка нормальної ваги тіла
активні інгредієнти куркуми беруть участь у метаболізмі жирів, ферментів печінки, що допомагає контролювати вагу, помітно знизити його, сприяє здоровому схудненню;
що особливо приємно — куркума має здатність знижувати тягу до жирних і солодких продуктів.
Особлива речовина в складі куркуми — поліфенол, перешкоджає утворенню клітин жирової тканини.
Сік куркуми чудовий помічник для зниження ваги та прекрасно діє в комплексі збалансованого здорового харчування в поєднанні з фізичними навантаженнями;
куркума допомагає вивести зайву рідину з організму, стимулює кровообіг, що в комплексі сприяє зниженню ваги.
Позитивний емоційний настрій
аюрведа та китайська медицина здавна використовували властивості куркуми як емоційного тоніка в лікуванні депресивних станів, аппатії та «лені розуму»;
сік куркуми чудовий засіб для підвищення стресостійкості, допомагає подолати наслідки нервових зривів, нервозності, балансує емоційний стан, створює оптимістичний настрій, здатність компромісного типу поведінки; на думку Давній: «Сонячна пряність сприяє мінливості розуму».
Корисна для м'язів, кісток і зв'язок
куркума збільшує еластичність і міцність зв'язок, що робить тіло гнучкішим, а також запобігає травмуванню зв'язок. Ця властивість особливо цінують спортсмени, прихильники йоги та фітнесу;
високий вміст магнезії в соку куркуми сприяє зміцненню кісткової тканини;
Завдяки активним компонентам куркуми підвищується імунна відповідь організму, поліпшується робота травної системи, відбувається оздоровлення серця й судин, підтримується нормальний рівень холестерину, поліпшується здоров'я суглобів і зв'язок — тобто. користь соку куркуми досить широка та очевидна.

Протиопорошення! Не рекомендуємо пити сік куркуми:

Під час вагітності, щоб уникнути підвищення тонусу м'язів матки, а також можливих алергічних проявів.
У випадках загострення гепатитів, холециститів, жовчнокам'яної хвороби, особливо якщо розмір каменів перевищує 5 мм, оскільки куркума викликає активне скорочення стінок жовчного міхура та має виражений жовчогінний ефект.
Треба дотримуватися обережності під час гломерулонефритів, нефритів і в випадках індивідуальної нестерпності куркуми.
Куркумін перешкоджає згортанню крові, що збільшує ризик кровотеч у пацієнтів, які перенесли операції або тих, хто приймає препарати розріджувальні кров. Якщо ви приймаєте варфарин, масаж, ібупрофен або інші ліки з аналогічними властивостями, проконсультуйтеся з лікарем перед початком приймання соку куркуми.
Фруктові коктейлі та смузі з додаванням соку куркуми

Приємні ласощі, які, безсумнівно, припаде до смаку всім, хто розуміється на правильному харчуванні, що поважає тонкість смакових відчуттів і просто любить побалувати себе етакими незвичайними смаколиками.

Несподіване приємне виявиться поєднання:

Сока куркуми-апельсину-ківі
Відтисніть сік двох апельсинів, поріжте пару ківі та відправте все в блендер, збийте до однорідного стану, після чого додайте 1-2 ст. л. (15-30 мл) соку куркуми, попрацюйте блендером ще секунду. Ваш чудовий коктейль здоров'я і краси готовий!

Яблуко-свекла-куркума — таке поєднання має чудові протизапальні якості, підвищує імунітет, корисний у разі поліартритів, зокрема псоріазних артритів.
Дрібно поріжте невеликий буряк, можете натерти її на великій тертці, додайте два яблука, нарізані кубиками та змішайте все в блендері до однорідного стану; змішайте готове пюре з 1-2 ст.л. (15-30 мл) соку куркуми та насолоджуйтеся його користю і смаком. Як варіант приготування — можете використовувати тільки буряковий сік, якщо вас бентежить смак бурякової м'якоті.

Апельсиновий сік із соком куркуми — визнаний ефективний засіб для зміцнення імунітету, підвищує несприйнятливість до вірусів, захищає організм від сезонних інфекцій.
Сік алое із соком куркуми — вважається одним із найефективніших жироспалювачів; особливо рекомендують вживати у випадках ожиріння. Це поєднання соків — алое з куркумою ефективне також у разі артеріосклерозу для людей пітта-конституції.

Основні
Країна виробникІндія
Форма випускуРідина
Об`єм500 мл
Властивостіживлення
Інформація для замовлення
  • Ціна: 460 ₴
Сік куркуми Вітро Натуралс (Turmeric juice Vitro naturals) 500 млСік куркуми Вітро Натуралс (Turmeric juice Vitro naturals) 500 мл
Немає в наявності
460 ₴
+380 (67) 188-01-08
  • +380 (44) 227-50-56

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner