27 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Виробництво: Таїланд, сорт — вищий.
Тайський синій чай — це висушені квіти рослини під назвою Кліторія потрійна, сімейства бобових, різновид запашного горошку, від сюди й назва Butterfly Pea Tea (моталковий горошок).
Технологія приготування квіткового чаю:
Квітки збирають рано вранці, поки бутони ще не встигли відкритися. Після них підсушують так, щоб залишилося трохи вологи. Після листя піддають спеціальній процедурі окиснення, після чого ще раз висушують і згортають у довгі завитки. Такий спосіб оброблення дає змогу зберегти всі корисні властивості.
Корисні властивості:
Синій чай є ідеальним напоєм для людей, які через свою професію дуже багато часу проводять за комп'ютером, оскільки тайський синій чай має дивовижні властивості — очищення й зміцнення судин очей. Отже, синій чайний напій покращує зір і сприяє зміцненню стінок судин.
Очисний тайський чай наділений специфічним смаком, який оцінити можна лише згодом після його вживання, до того ж рослина наділена унікальними властивостями, завдяки чому використовується в косметології та медицині.
Як і всі трав'яні чаї, синій чай має безліч корисних властивостей, завдяки високому вмісту вітамінів і всіляких мікроелементів.
У складі чаю є комплекс вітамінів — С, К, D, Е, вітаміни групи B і такі елементи, як марганець, залізо та фосфор.
Цей напій сприятливо впливає на стан організму. Це підтверджують не тільки численні клінічні дослідження, а й відгуки людей, які регулярно їх вживають.
- здатний очищати та зміцнювати кровоносні судини;
-допомагає боротися з хронічною втомою;
-поліпшує мозковий кровообіг;
-запобігає нервовій системі та допомагає боротися зі стресами;
- пришвидшує обмінні процеси в організмі та бореться із зайвими кілограмами;
-нормалізує артеріальний тиск;
-очищає судини очей і сприяє поліпшенню зору;
— запобігає випаданню волосся і сприяє його зростанню.
Чай має приємний аромат, яскравий колір і слабкий смак. Тому для поліпшення смакових якостей напою можна додавати до нього під час заварювання м'яту, лимон або листочок смородини.
Найкраще використовувати для заварювання скляний посуд або білу порцеляну. Для збереження всіх корисних речовин тайський чай необхідно заварювати некрутим окропом, а водою з температурою приблизно 90 градусів, заварювати приблизно 2-3 хв. Доволі 3-5 квіток на 250 мл води під час одноразового заварювання, якщо ж ви хочете заварювати «проливом», тоді порція має бути 8-15 квіток на 100 мл води. Синій напій готовий до вживання. Він чудово поєднується з м'ятою, лимоном і медом. Між іншим, лимон робить синій чай фіолетовим, а його смак стає болючим пікантним.
Для профілактики рекомендується застосовувати 3-4 рази на тиждень, для лікування тричі на день, щотижня робити перерву на 7 днів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Таїланд |
Вага | 5 г |
Користувацькі характеристики | |
Тип чаю | Синій чай |